V soboto je 10 Samorastnikov očistilo en majhen delček Slovenije - sprva nam je bilo v presenečenje, nato v grozo, na koncu koncev pa v veselje in zadovoljstvo! Iz neposredne bližine Poti spominov in tovarištva pri Slapah smo odstranili za en s kupčkom napolnjen kamion in dve polni prikolici smeti. Poleg v zemljo zakopane "stoenke" smo našli kup železja, napol zgnitih pločevink, plastike, embalaže, starih stolov, akumulator, steklo, lesene okvirje oken, stare sode, ... Vse smo odnesli, le stoenko smo pustili, saj tudi silna moč voda Plankton ni bila dovolj, da bi jo izvlekli.

Ko smo tam končali in je Rimin tovornjak vse skupaj s težavo odpeljal, smo se odpravili še ob Ljubljanici navzdol in tam pobrali manjše odpadke - predihali smo celotno območje, prav do Papirnice Vevče. Naj tukaj okaram vodstvo papirnice - lahko bi malce počistili okolico in dvorišče tovarne, saj smo bili zgroženi ob kupih smeti, ki so ležali okoli - na njih bom tudi naslovil moje naslednje pismo.

Ko smo s čistilno akcijo končali, smo utrujenim, a veselim in zadovoljnim članom pred našim skladiščem pripravili piknik. Nihče ni ostal lačen, tudi tisti ne, ki so se medtem vrnili s taborniškega feštivala.

Še enkrat hvala Aljažu, Andreju, Ani, Anji, Špeli, Janu, Anžetu, Žigi in Juretu za pomoč in dobro voljo!

Fotografije najdete tukaj, seveda pa je tema na forumu še naprej odprta.


Joomla SEF URLs by Artio
 

Ponosni člani

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Zaloška cesta 160
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
[email protected]